Роджър Уотърс забива за първи път в България!

София Лайф

09-11-2012, 11:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Основателят на Pink Floyd представя уникалния спектакъл The Wall

Култовите концерти, които ни очакват през следващата година се увеличи с още един. След като стана ясно, че на българска земя за първи път ще видим Bon Jovi, потвърдени са концертите на Depeche Mode и Rammstein, днес бе обявена още една легенда.

Своя дебют пред родните фенове ще направи основателят и основен двигател на Pink Floyd Роджър Уотърс.

Неговият концерт ще бъде на 30 август на стадион "Васил Левски", началото е 20.00 часа.

Феновете ще видят шедьовъра на Уотърс The Wall, който е определян за най-грандиозния спектакъл в историята на рок музиката.

През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – The Wall, на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Турнето има уникален по рода си замисъл – пресъздава падането на Берлинската стена след края на Втората Световна война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.

Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува The Wall за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектакъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.

Организаторите на концерта - София Мюзик Ентърпрайсис, пускат в продажба пълния капацитет на стадиона - 50 000 души.

Билетите ще бъдат на цени от 65 до 180 лева и ще могат да бъдат закупени от мрежата на ТикетПро и неговата партньорска мрежа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов