500 националисти пред съда в Пазарджик: България, България!

Животът

29-10-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Присъстващите днес мюсюлмани са предимно хора, които имат отношение към делото

Продължава протестът на представителите на националистическите партии в Пазарджик по повод делото за радикален ислям, гледано от Пазарджишкия окръжен съд, предаде "Фокус".

Продължават и изказванията на представители на различните партии пред събралото се множество. Възгласи: "България, България" изпълват пространството пред съда.

 

Понесе се слухът, че целият ромски квартал "Изток" в Пазарджик е блокиран от полиция и не се позволява на жителите на квартала да го напускат. От полицията категорично отрекоха и казаха, че има само два патрула на изхода на квартала на ул. "Стефан Караджа".

 

Над 500 представители на националистически партии в България се събраха тази сутрин в градската градина в Пазарджик на организиран протест, докато съдът гледа делото за радикален ислям. Около сградата на съда има засилено полицейско присъствие.

Органите на реда разделиха протестиращите националистически партии и представителите на мюсюлманската общност, които са на разстояние около 10 метра.

Според говорителя на МВР Мирослав Стоянов присъстващите днес мюсюлмани са предимно хора, които имат отношение към делото – близки на подсъдимите и техни привърженици.

Митингите днес край съда всъщност са два - на партиите "Атака" и ВМРО-БНД и на Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти, че се прави легитимен митинг, чиято цел е да се каже, че радикалният ислям е заплаха за България.

Красимир Карачанов - председател на ВМРО-БНД, посочи, че българските патриотични организации искат да покажат, че не са съгласни в България да се проповядва радикален ислям.

Ние сме против струпването на привърженици на подсъдимите, каквото видяхме на предходните заседания, отбеляза той. Според Каракачанов това оказва натиск върху работата на съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов