Близо 1 млн. лв. за новия дом на ИАРА в Бургас

Архив Бургас

18-10-2012, 11:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Администрацията ще се помещава в сграда срещу Централно пристанище. Ремонтът започва догодина

Сграда на територията на пристанище Бургас ще бъде новият дом на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, която предстои да бъде изместена от столицата в Бургас. За нея ще са необходими около 1 милион лева за ремонт.

Това стана ясно днес след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, заедно с директорът на Аенцията - Драгомир Господинов и кмета на Бургас - Димитър Николов разгледаха днес четирите евентуални предложения за настаняване на администрацията от София в морския град.

От четирите сгради, едната от които в центъра на Бургас, изборът на държавните лица беше сведен до две евентуални възможности. Те се намират на територията на Централно пристанище в Бургас.

Според Найденов най-удачен вариант за настаняване на служителите на ИАРА са бившите помещения на Параходство български морски флот.

"За да бъде направен ремонтът обаче, ще трябват около 1 милион лева, в това число и за оборудване на помещенията. Сградата е на удобно място и има голям паркинг, може да побере около 100 души", заяви Найденов след огледа.

Ремонтните дейности на административната сграда ще започнат през следващата година, когато средствата, които са предвидени в бюджета, ще могат да бъдат отпуснати. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов