Бум на туристи и звезди в Созопол заради Аполония

Архив Бургас

01-09-2012, 10:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Мощна заря даде старт на празниците на изкуството в Созопол, базата на морския град 100% запълнена в началото на септември.

С почти 100% запълнена база започна есенния месец септември в Созопол. Броят на туристите през по-хладния месец се очаква да влезе в рамките на 80 хиляди души. 

Това сподели за "БургасУтре" кметът на Созопол Панайот Рейзи, който вчера заедно с вицепрезидентът Маргарита Попова откри официално празниците на изкуствата Аполония.

Въпреки по-ниските температури и влошаването на времето миналата седмица за културните събития места в хотелите на града бяха заявени още от средата на август, обясни Рейзи.

Цените на нощувките в базите са паднали едва с 15 на сто от 1 септември, те ще продължат надолу само след седмица, когат осе очаква цените да се стипят с 60 на сто.

С мощна заря беше даден старт на Аполония в амфитеатъра на Созопол. Събитието, които се чества от 1984 година събра най-известните театрални и кино звезди на България.

По време на празничното откриване беше връчена и традиционната награда на Фондация "Аполония". Тази година приза Аполон Токсофорос беше присъден на оперната певица Александрина Пендачанска. Тя е 13-ият носител на наградата, а първият е Людмил Ангелов. Той, заедно с оперната прима откри изданието.

 Белослава пък прие отличието на основния спонсор на събитието.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов