Прокуратурата не внесе протест за свободата на Дойчин и Руслан

Архив Бургас

24-08-2012, 11:21

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Двамата мъже остават на свобода. Мерките за неотклонение на двамата трябваше да бъдат разгледани днес, но това няма да се случи

Прокуратурата се съгласи със специализирания съд обвинените в съпричастност към трафика на три тона кокаин Дойчин Дойчев и Руслан Колев, който бяха арестувани в България, да останат на свобода.

Мерките за неотклонение на двамата трябваше да бъдат разгледани днес, но това няма да се случи, след като стана ясно, че в спецсъда не е постъпил протест от държавното обвинение, предава бТВ.

Дойчев и Колев бяха пуснати от ареста на 20 август с мотива, че липсват доказателства за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група, в което бяха обвинени. Така реално в България вече няма лица, подведени под отговорност за трафика на дрогата.

За bTV председателят на спецпрокуратурата Светозар Костов заяви, че са „абсолютно съгласни” с решението на съда и няма какво да оспорват. Юридически, оттук нататък мерки на двамата могат да бъдат поискани само и единствено от Софийската спецпрокуратура, ако се съберат достатъчно доказателства, уточни Костов.

Само преди часове в Испания, коментирайки участието на България в акцията по залавянето на три тона кокаин на кораба „Св. Николай”, вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че има задържани и у нас и ни очакват изненади.

На този етап Дойчев и Колев не могат да бъдат съдени в нито една държава, защото са пуснати без каквато и да била мярка за неотклонение, което означава, че нямат вина за трафика на наркотика.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов