Пловдивска и още 22 области с код оранжево

Архив Пловдив

23-08-2012, 08:02

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Високи опасни темепратури ни чакат следващите дни

За опасни жеги предупреждават от НИМХ за Пловдив и още 22 области в страната за днес. Това е причината почти цялата карта на България да е с код „оранжево“. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 36 и 41 градуса. В Пловдив се очаква живакът да се качи до 38 градуса.

„Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите”, съветват метеоролозите.

По-ниската степен на опасност - "Жълт" код има само в 5 области - Габрово, Смолян, София – град, София- област и Перник.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 31 и 34 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините времето също ще е слънчево и топло, в следобедните часове с незначителна купеста облачност. По високите части ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов