17 издъхнали след ухапване от комар

Архив Бургас

16-08-2012, 12:47

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Над 700 заболели са регистрирани на цялата територия на САЩ, което превръща нивото на заболяване в най-високото за последните осем години

17 загинали и над 400 заболели от вируса Западен Нил след ухапване от комар регистрира здравната организация в щата Тексас.

Заради епидемията кметът на Далас обяви извънредно положение. Над 700 заболели са регистрирани на цялата територия на САЩ, което превръща нивото на заболяване в най-високото за последните осем години, предаде news.bg.

Вирусът на Западен Нил, известен също като WNV е от семейство Flaviviridae, който се разпространява чрез ухапване от заразени комари.

Много рядко усложнения от болестта могат да доведат до енцафалит, менингит или други тежки последици. Най-висок риск от развиване на сериозно заболяване имат възрастните хора, децата и хората с намалена имунна система.

Здравните власти още не могат да разберат какво е довело до такова увеличение в броя на заразените. Предполага се, че това се дължи на извънредно топлата зима и последвалата дъждовна пролет, която е довела до по-голям брой комари. Вирусът избухва с най-голяма сила в летните месеци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов