Морската градина става безплатна Wi-Fi зона

Архив Бургас

30-07-2012, 17:15

Снимка:

БургасУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas в петък зоната на Централен плаж на Морската градина в града става свободно интернет пространство за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Превръща една от основните пешеходни локации на Бургас в безплатна Wi-Fi зона. Със старта на музикалния фестивал Spirit of Burgas в петък зоната на Централен плаж на Морската градина в града става свободно интернет пространство за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Както БургасУтре вече писа една от новите зони с фрий интернет ще бъде на моста в Морската. Сред новите места за свободен достъп до нет е районът около културен център Морско казино, около Флората, към Конната база и дори и в района на тенис-кортовете до нея.

След края на събитието мястото остава за постоянно точка за свободен интернет достъп, напълно безплатна за всеки - услугата не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират. Към момента в свободни интернет точки са превърнати повечето от таксиметровите коли в града, както и централната ЖП-гара.

Община Бургас работят и по проект за подвижна Wi-Fi зона със свободен достъп в най-дългата автобусна линия в морския град - рейс 211, който свързва комплексите Изгрев, Център и Меден рудник.

Целта е пътниците да могат да използват безплатния интернет достъп по време на пътуването си във всяка една от колите, които обслужват линията. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов