Моряк подпалил ядрена подводница, искал в къщи

Архив Пловдив

25-07-2012, 14:50

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Доживотен затвор грози младия мъж

Американски морски пехотинец подпалил ядрена подводница, защото искал да се прибере по-рано от работа, съобщава LA Times. Инцидентът на подводницата се случил през май миналата година в щата Мейн, САЩ, пише Profit.

Първоначалната версия за експлозията и възникналия от нея пожар на логично била дефект. Едногодишното резследване на инцидента обаче разкрило неподозирана истина. Станало ясно, че  моряк е подпалил плавателния съд напълно умишлено и така нанесъл щети за близо 400 млн. долара.

24-годишният Каси Джеймс Фури се лекува от депресия и кризи на тревожност. В момента това е единственото му оправдание пред специалния съд на Военноморските сили. Младият мъж е заплашен от доживотен затвора за постъпката си.

Всъщност Фури трябва да отговаря за два подобни случая.

На 16 юни избухнал друг, по-малък пожар на подводница. Морякът е задържан за умишлен палеж и по време на разпита признава, че именно той е виновен за миналогодишния пожар на ядрената подводница.

През разследващите обяснил, че бил разтревожен и объркан от разговор с бившата си приятелка, която се виждала с друг мъж, и искал да се прибере по-рано от работа.

Според разследващите той подпалил дрехи в едно от помещенията, след което се върнал на обичайното си работно място и изчакал, докато негов колега му съобщи за пожара.

Гасенето на огъня, обхванал подводницата продължи повече от 12 часа, в акцията по потушаването на пожара са били ранени и седем полицаи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов