Горещи бразилски емоции в София

Архив София

29-06-2012, 23:21

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието е част от първия по рода си петдневен фестивал на бразилското изкуство, който се провежда между 27 юни и 1 юли в София.

На 29-и юни за няколко часа София се превърна в Рио де Жанейро.

Екзотичен бразилски карнавал се развихри в центъра на столицата.
Стрийт парадът тръгна от площад "Александър Невски" и с танцова стъпка се отправи към Народния театър "Иван Вазов".

Участие в шествието взеха танцьори по самба, капоейра и форо, които демонстрираха изкуството си пред любопитните столичани, които се включиха и извиха тела под звуците на горещата латино музика.

В 19.30 ч. в Студио 5 купонът с бразилски привкус продължи. В продължение на час и половина музиканти от Бразилия свириха и пяха, докато гостите се забавляваха на екзотичната фиеста с чаша вино в ръка.

По-късно зрителите имаха възможност да се насладят и на бразилски филм.

Събитието е част от първия по рода си петдневен фестивал на бразилското изкуство, който се провежда между 27 юни и 1 юли в София.

Той е финансиран от Столична община, а целта на организаторите е хората в България да опознаят нравите и културата на бразилския народ.

През уикенда са финалните два дни на фестивала. В зала "Фестивална" ще се проведат уроци по самба, форо и капоейра за желаещите да опитат своята гъвкавост и да се пренесат, макар и духовно, в слънчева Бразилия.
Съботната вечер на 30 юни ще завърши с концерт на бразилския изпълнител Ламек от 21:00 ч. в клуб "MIXTAPE 5".
Ламек композира музика, съчетавайки по невероятен начин фънк, джаз, соул и поп. След края на представлението гостите ще продължат забавата с DJ Supermax и ще имат шанс да спечелят билет до Париж.

Бразилският фестивал ще завърши в неделя, 1 юли, когато в "Culture Beat club" ще се проведе горещ форо бал, а DJ Falcão do Brasil ще подгрява горещото бразилско настроение.
„Организирайки този фестивал в София, искаме да покажем многообразието и пъстрия облик на уникалната бразилска култура. Ще се радваме, ако това събитие се превърне в ежегодно и привлича в България любители на бразилската култура от съседните страни, а дори и от други части на Европа”, коментира Соня Габор от Tudo Brasil, организатор на фестивала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов