Дмитрий Медведев е новият премиер на Русия

Архив Бургас

08-05-2012, 17:32

Снимка:

kremlin.ru

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

С избирането на Дмитрий Медведев официално приключва процесът по размяна на местата премиер-президент между него и Владимир Путин

Държавната дума на Русия (долната камара на парламента на страната) одобри Дмитрий Медведев на поста министър-председател.

Кандидатурата на Медведев беше предложена от новоизбрания президент на страната Владимир Путин.

Дмитрий Медведев беше одобрен на поста министър-председател на Русия с гласовете на 299 депутати, срещу 144 гласували против.

С избирането на Дмитрий Медведев официално приключва процесът по размяна на местата премиер-президент между него и Владимир Путин, който вчера прие поста държавен глава на Русия за трети път.

Руският парламент утвърди за премиер бившия президент Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости.

Депутатите в Държавната дума (долната камара на парламента), в която управляващата партия "Единна Русия" има мнозинство, одобриха Медведев с 299 гласа "за" срещу 144 "против", след като Владимир Путин ги помоли да подкрепят кандидата му. Няма въздържали се при гласуването.

С това завърши размяната на постовете между двамата лидери. Вчера Путин положи клетва като президент на Руската федерация.

Пред депутатите Дмитрий Медведев обеща да работи с всички сили, за да изпълни дадените обещания. Преди да стане премиер той четири години бе президент на Русия.

"Като председател на правителството ще бъда открит за общуване с всички политически сили. В това виждам своя политически дълг", каза той.

Възнамерявам да работя, без да пестя сили, за да изпълня всички тези обещания, които президентът и аз дадохме в хода на последните политически събития, добави Медведев.

По конституция новият премиер има срок от една седмица да представи състава на своя кабинет.

За втори път в историята на Русия бивш държавен глава става премиер. Преди четири години Путин застана начело на правителството след два последователни президентски мандата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов