Рак на простатата мъчи милиардера Бъфет

Архив Пловдив

18-04-2012, 11:25

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

От години Уорън Бъфет неизменно е в челната тройка на класацията на сп. "Форбс" за най-богатите хора в света

Милиардерът филантроп Уорън Бъфет е болен от рак на простата, предадоха световните агенции. Заболяването е открито при рутинен преглед и е в начален стадий, което дава основание на лекарите за оптимистични прогнози.

"Добрата новина е, че според лекарите болестта не застрашава живота ми и дори няма да влоши съществено здравето ми. Проведените медицински анализи сочат, че ракът не е обхванал други органи", казва самият Бъфет в отворено писмо до  акционерите на ръководения от него инвестиционен холдинг "Бъркшир Хатауей".

От средата на юли започва двумесечна терапия с ежедневни радиационни облъчвания. "Това ще ограничи пътуванията ми през този период, но останалите ми ежедневни навици с нищо няма да се променят. Чувствам се добре, сякаш съм в отлично здраве, а енергията ми е стопроцентова", уверява 81-годишният мултимилиардер.

От години Уорън Бъфет неизменно е в челната тройка на класацията на сп. "Форбс" за най-богатите хора в света. През 2008 г. той оглави списъка, а в момента е на трето място с лично състояние от 44 милиарда долара.

Заедно с Бил Гейтс работи за каузата най-състоятелните хора по света да споделят богатството си като го даряват за полезни за обществото цели.

Името му стана нарицателно и за законопроект на Обама за повишаване на данъците на най-богатите американци. Американският президент изготви предложение за най-малко 30 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов