Превъзпитават деца престъпници с арт-терапия

Архив Бургас

13-03-2012, 19:55

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Освен с арт проекта комисията организира лятна превантивна програма, която включва няколко конкурса.

Ежеседмична арт терапия помага на деца, извършили престъпление, да променят поведението си. В часовете, които се провеждат в консултативния център на комисията,  децата рисуват и работят по различни арт проекти.

Заниманията са част от дейността на Комисията за борба с противообществените прояви и цели да ангажира вниманието на децата със спорт и изкуство.

През ваканциите сбирките са на всеки две седмици, а всяко дете изявило желание може да ги посещава. Те обаче са задължителни  за деца, настанени в институции или от рискова среда.  На непълнолетните, на които е наложена мярка „задължаване да участва  в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението”  арт-терапията е ежеседмично занимание.

Освен с арт проекта комисията организира лятна превантивна програма, която включва три конкурса в едно : „Жега в края на август”, „Моят приятел хулигана или има ли престиж в такова приятелство” и  „Свободното време на един тинейджър”.

От комисията работят и в сътрудничество с Бюрото по труда, от където консултират младежите за изготвянето на автобиография или им помагат  да се подготвят за интервю за работа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов