Зиновия Ванева подсили „Стоянстрой”, спести 1500 лв. на година

Архив Пловдив

15-01-2012, 10:01

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Бъдешата звезда на българския тенис – Зиновия Ванева напусна досегашния си клуб Локо 98

Бъдешата звезда на българския тенис – Зиновия Ванева напусна досегашния си клуб Локо 98. Тя подсили отбора на „Стоянстрой”, научи plovdiv.utre.bg. 13-годишната талантлива тенисистка смени клубната си принадлежност предимно, защото е ученичка в ЧОУ „Бъдеще”, което е собственост на фирма „Стоянстрой”.

В новия си клуб Ванева получи привилегията да се обучава безплатно в школото и да се готви в зала „Надежда”, където настилката е подобна на тази от „Australian Open” в Мелбърн. Така шестокласничката ще си спести по 1500 лв. на година, давани за обучението и в престижното училище, а няма да плаща и за тренировките си в залата. Междувременно възпитаничката на треньора Велислав Венински подписа и договора си със световния гигант за производство на ракети и други пособия Prince. Офертата от концерна дойде през декември, когато Зиновия бе на едномесечно турне в САЩ.

Във Флорида тя участва на три от най-престижните турнири за подрастващи в света- „Eddie Herr”, „ Nike Junior Tour” и „Orange Bowl”. Зиновия се представи най-добре от всички български представители по американските кортове, което впечатли хората на Prince и те веднага и предложиха контракт. „Зиновия е изключително талантливо момиче. Тепърва ще се говори още повече за постиженията и на корта. Пожелавам и много бъдещи успехи”, пожела и президентът на Локо 98 Милко Милев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов