Ужасът в София продължава - нови 5 опожарени коли

Архив Пловдив

13-12-2011, 10:01

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Три от автомобилите били непосредствено до СДВР

София продължава да трепери. Тази нощ бяха подпалени пет коли в столицата, като за първи път три автомобила бяха опожарени недалеч от полицейско управление. За разлика от предишните палежи трите автомобила, подпалени на малка уличка до СДВР, не се намират един до друг. Около полунощ бяха опожарени две коли - "Пежо" и "Мазда" в столичния квартал "Люлин".

Час по-късно, недалеч от Столичната дирекция на вътрешните работи на ул. "Добруджански край", бяха опожарени още три коли - "Волво", "Пежо" и "Сеат". Колите не са скъпи, луксозни или собственост на криминално проявени. Те са изгорели бързо. Пожарната е действала бързо, но това не е помогнало особено, тъй като всичките автомобили са били подпалени в предната част. Подпалените тази нощ коли в "Люлин" и до СДВР имат различен почерк от предишните палежи, заявиха от полицията. За пръв път палежите се пренасят към центъра. Подпалените автомобили водят към нова версия за заразна мода между отделните квартали в София.

Отпадат версиите, че палежите са предизвикани от застрахователи, от пироман или от собственици на "Паркинги и гаражи". Рано тази сутрин на място пристигнаха собствениците на превозните средства. Продължават огледите от органите на МВР. Само преди 24 часа в столицата бяха опожарени други три коли. Запалени бяха "Фолксваген голф", "Шкода" и "Волво" близо до бившия магазин "Рамстор".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов