"24 часа": Би Ти Ви не дава “Барекадата” на Бареков

Архив Варна

21-10-2010, 03:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Въпреки гръмките обещания на Николай Бареков, че се връща с “Барекадата” в ефир, това няма да се случи, пише в. "24 часа".

Тв водещият наистина започва своя рубрика в ТВ 7, досущ като “На барекадата”, но под името “Гореща точка”. Той няма право да използва тв името, производно на неговото, защото се оказа, че е запазена марка на Би Ти Ви от ноември миналата година.

Това Бареков научил от писмо, подписано от генералния директор на Би Ти Ви Вики Политова и пратено до него.

“За да използва това име, Би Ти Ви ще трябва да намери някой друг Бареков. Препоръчвам им да изчакат още 15-ина години, когато синът ми Николай-младши ще порасне и с удоволствие бих го пуснал да ме наследи, като води рубриката. Разбира се, това е в кръга на шегата. Иначе приемам за напълно резонни притесненията в конкуренцията, които будя със завръщането си на екрана. Приятелският огън, защото в Би Ти Ви наистина са ми приятели, само показва, че наистина се страхуват”, каза Бареков.

Според него няма логика точно това название да бъде запазено.

“Все едно да запазят марката “Шоуто на Слави” и да я ползват без Слави”, обяснява водещият.

“Политика на медията е да запазва марките на всички свои вътрешни продукции. Затова Би Ти Ви има запазени 64 марки на предавания. Така е и с “На барекадата”, което е предаване на Би Ти Ви по закона за авторското право”, каза говорителката на медията Константина Маркова.

След като се разбраха епистоларно, Бареков смени името на рубриката си, която започва да се излъчва на 8 ноември от студио в хотел “Радисън”.

Предаването му ще е част от новия сутрешен блок, чиято премиера също е на 8-и. Той ще се казва “Бодилник” - с “о”, защото идва от “боде”.

Водеща е Ива Стоянова, която доскоро беше шеф на новините в Би Би Ти.

От 9 ч нататък блокът става за култура и лайфстайл и се поема от бившата адреналинка Жана Танева.

Само в петък ще е по-различен - под името “Сладки приказки” адреналинката ще обсъжда актуалните клюки на столичния хайлайф с млади, но известни дами.

“От сутрин до вечер е в телевизията, много работи, но и много ни юрка”, разказват вече подчинените на Бареков.

Той отскоро е шеф на новините, актуалните програми и продукциите в ТВ 7. До 1-2 седмици пуска и публицистика всяка вечер след централната емисия.

Нещо като “Отзвук”, какъвто навремето правеше БНТ. Сега ще се казва “Седем въпроса”, ще е 15 минути и винаги ще има горещ репортаж.

Промяна има и сред кадрите в телевизията. Миляна Велева става шеф на спорта.

А като продуцент и помощник на самия Бареков идва Петя Стефанова - бившата водеща на Би Ти Ви.

Тя ще чете новините в събота и неделя и ще обучава младите репортери в поведение пред камерата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов